Charleroi’de Fedactio Dernekler Federasyonuna bağlı Asbl Dialog derneği, Saint Sulpice Kilisesi ile ortak bir Sufi programı gerçekleştirdi.
Yaklaşık bin yıl önce inşa edilen tarihi Saint Sulpice Kilisesinde düzenlenen programa kilise cemaati büyük ilgi gösterdi.
Programda konuşma yapan Kilise Papazı Frère Pascal, “Aynı ilaha inanan insanlar olarak aramızda çok bir farklılık yok. Hatta çok fazla ortak noktamız var. Bu programlar mutlaka devam etmeli” diye konuştu.
Mevlevi Abdulkadir Dikici de, Mevlana Hazretlerinin hoşgörü ve cömertlikte nadide bir şahsiyet olduğunu belirterek, din dil ırk ayrımı yapmadan tüm insanları kucaklamak gerektiğini söyledi.
Soru cevap bölümünde özellikle Belçikalı misafirlerin Mevlevilik ve sema ile ilgili merak ettiği sorulara cevapların verildiği program dernek gönüllüsü kadınların hazırladığı Anadolu lezzetlerinin sunumuyla sona erdi.
Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen programın geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.





