Uzun ve zorlu yollar, dosdoğru rehber ve sadık yol arkadaşlarıyla yürünür. Dolayısıyla ne zorluklar ne de kolaylıklar o rehberin kılavuzundaki arkadaşların yürüyüş temposunu bozmaz. Hep birlikte yürünen bu yolda şevk, onları coşturdukça coşturur. Önlerine çıkan sert engeller, onların sadece azim ve gayretlerini arttırır. Onlara yol gösteren bu dosdoğru rehberleri sayesinde asla pörsümezler. Ne mutlu ki, ömrünü bu dosdoğru yol arkadaşlarıyla tempolu bir şekilde yürüyenlere…
Değerli dostlar, bu paragrafta resmedilen Yol Arkadaşları, Raindrops TV’de tarihe not düşme adına “Renkler Kuşağı” adı altında yeni videolar yapmışlar. Bu videolarda konuşan Yol Arkadaşları, kendi aynasına yansıyan ışık yolcularını resmetmeye çalışırken adeta gökkuşağı zenginliğinde bizlere çok güzel hatıralar takdim ediyorlar.
Mesela bunlardan biri Abdullah Aymaz hocam. O, Kestanepazarı Kur’an Kursu’na nasıl başladığını ve hocaların hocası Hacı Salih Tanrıbuyruğu’nun eğitim hayatındaki etkisini anlatmış. Rıdvan Kızıltepe hocam ise Yamanlar Koleji’nin ana kapısındaki kitap ve kalem kompozisyonunun hikayesini dile getirmiş.
Bir başka bölümde Naci Tosun Ağabey, Hocaefendi’nin ilk kahvehane sohbetleri hakkındaki şahitliğini enfes bir şekilde takdim etmiş. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Kültür Sanat Koordinatörü Gürkan Vural Bey, efsane sanatçı rahmetli Cem Karaca ile Fethullah Gülen Hocaefendi’nin bir fotoğraf karesini resmetmiş. Türkçe Olimpiyatları’nı organize eden Dr. Ali Ursavaş Bey ise rahmetli Mehmet Ali Birand’ı ziyareti esnasında çekilen bir fotoğrafın hikayesinden bahsetmiş.
Bu programın yeni bölümlerinden birinde ise Eğitimci Barbaros Kocakurt hocamız, Rahmetli Ali Kervancı Ağabey’in evinde çekilen tarihi bir fotoğrafı anlatıyor ki, bu fotoğrafta rahmetli M. Ali Şengül Hocamız ve ev sahibi Ali Kervancı Abi’miz de var. Barbaros hocamız, o fotoğraf üzerinden Hocaefendi’nin kişisel eşyalarını genellikle elinde taşıdığını anlatmanın yanında Hocaefendi’nin; titizlik ve incelik gibi kişisel özelliklerine de ışık tutmuş.
Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan hocamız da Aydın Bolak ve Hocaefendi arasındaki zarif dostluğu çok samimi bir üslupla anlatmış. Ayrıca Bolak Abi’nin her yönüyle kültürümüze olan vukufiyetinden, entelektüel çevrelerdeki saygınlığından, İstanbul’da düzenlediği yemek davetlerinde iş dünyasından ve entelektüel çevrelerden önemli isimleri bir araya getirmesini bizatihi kendi şahitliği noktasından çok güzel ifade etmiş.
Bazısı iki-üç dakikalık, bazıları da 10-12 dakikalık bu videoları fırsatınız olursa mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Bu videoların her birini izlediğinizde geçmişe yönelik çok hoş nostaljilerle karşılaşacaksınız. Evet, ‘Renkler Kuşağı’ programı geçmişte çekilen tarihi fotoğrafları, gene tarihe not düşme adına rengarenk buketler halinde bizlere sunuyor. Çok kısa ve çok ilginç anıların paylaşıldığı bu videoları izledikten sonra beğenme tuşuna tıklamayı da unutmayın lütfen.
Evet, güzel insanlar, her vadide bir sürü dimağ, beyin fırtınalarıyla oturup kalkıyor. Bu istikamette şakaklarını zonklatarak ızdıraptan ilhamlar devşiriyor. Ümidim o ki bu dertli sineler, gelecek günlerde buna benzer daha nice güzel programlar yapacaktır. Yeter ki bizler, ümidimizi yitirmeden kendi içimizdeki vifak ve ittifakı devam ettirelim. Ruhlarımızda her daim insanlığı sevgiyle kucaklama adına heyecanlarımızı dorukta tutalım. İşte, o zaman gönüllerimizde meydana gelen bitmeyen evrensel kardeşlik arayışıyla yeryüzünde ulaşılması gereken binlerce insana ulaşabiliriz.
YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN TIKLAYIN