Her gün 50 km uzaklıktaki kampa yemek götürülüyor.Uygulama Ramazan boyunca devam edecek.
Bu yıl dünya kurulduğundan bu yana belki ilk defa böyle bir Ramazan yaşıyor.Dünyayı kasıp kavuran korona salgını sebebiyle biraz buruk biraz da hüzünlü..Evlerde misafir ağırlanamıyor toplu teravihler kılınamıyor.Medreseyi Yusufiyedekiler özgürlüğe kavuşmayı , mülteci kamplarında kalanlar sıcak bir yuva kurmayı ve zulüm altında inleyenler de gerçek bayramların yaşanacağı günleri gözlüyor.
Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Kassel şehrinde Rumi Kulturzentrum e.V. Derneği Ramazan’ın anlamına yakışır, örnek bir davranış sergiliyor.Dernek gönüllüleri iftara gelemeyen kardeşlerinin ayağına yemek götürüyor.
Saatler öncesinden gönüllülerin evlerinde özenle hazırlanan yemekler hijyen kurallarına göre paketleniyor.
Paketlenen yemekler tam 50 kilometre uzaklıktaki Rottenburg Kampına hergün iftar öncesi ulaştırılıyor.
Menü oldukça zengin. Çorba, 2 çeşit yemek, salata ve tatlıdan oluşuyor.
Organizasyonu düzenleyen Rumi Kulturzentrum Derneği Başkan Yardımcısı Adem Dumlu, “kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız dedi” ve sözlerini şöyle devam ettirdi.
“Rumi Kulturzentrum derneği olarak, Kassel şehrinde ve yakınında olan Rotenburg ve Fulda şehrinde bulunan iltica kamplarıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda; Ramazan ayı boyunca kamplarda kalan kardeşlerimize her gün iftar götürmeyi hedef edindik.Malum küresel bir salgının yaşandığı bu günlerde planlarımız tamamen değişti. Çoğu üyemiz aslında kamplarda kalan kardeşlerimizi evlerine misafir edeceklerdi fakat süreç bunu mümkün kılmadı. Bizde bu süreçte kardeşlerimizi yalnız bırakmama adına her gün kamplara yemek götürüyoruz.
Yemeklerin sıcak ve hijyenik olması adına profesyonel saklama kapları ve sıcak tutması için yemek kabı konulan kutulardan aldık. Bu şekilde yemekler yaklaşık 5 saat sıcak kalabiliyor. Umarım bu ve buna benzer uygulamalarla bütün kamplarda ki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu gösteririz.”
Kampta kalanlar ise kendilerini unutmayan kardeşlerine müteşekkir.Gönderdikleri mesajlar bugünde Ensar-Muhacir dayanışmasının bir örneğinin yaşandığını gözler önüne seriyor.
Hessen’e bağlı Giessen kampına da düzenli yemek, gönüllüler tarafından götürülüyor.