“Bu hareket insanlara ulaşan, bilimi kabullenen, açık, hoşgörülü ve yargılamayan bir hareket. Belki bir çok dini grup yargılayıcıdır. “Ya bizden olacaksın ya da dışarı,” derler. Kapsayıcı olmak önemli. Bunun özellikle Amerikalılara ya da İslam’ın kısmen yeni olduğu yerlere göstermek çok önemli.”
“Anladım ki diyalogun bir diğer iyi yönü de aslında bizzat kendimiz için de faydalı olması. Şahsen Sufi gelenekten insanlarla tanışmam kendi maneviyatıma da katkıda bulundu diyebilirim.”
“İnsanoğlu olarak da bizden farklı olan ya da bizi rahatsız eden her şeyi, bakıp örneğin Hizmetin mesajı ne görmeye çalışmak yerine, eleştirme eğilimimiz var. Bir eğitim hareketinin nesini suçlayabilirsiniz ki ya da hastane açmanın ya da öğrencileri üniversite sınavına hazırlamanın. Tüm bunlar işi şeyler. Belki de insanların bu şekilde yaklaşmasının sebebi aynı şekilde dahil olup aynı cömertliği göstermek istememelerinden kaynaklanıyordur. Ve sonucunda da eleştiriyorlardır.”
“Bu okullardaki öğretmenlerin adanmışlığına hayranım. Bu öğretmenlerin hepsi adanmış. Öğretmenlik onlar için 9’dan 5’e ya da 8’den 5’e kadar olan bir iş değil. Onlar bu işe kendilerini adamışlar. Öğrencilerle gece beraber kalıyor, onlarla aileleriyle birlikte çalışıyorlar. Bu daha önce değindiğim insanları işlerinde motive eden maneviyatın bir sonucu.”
James Harrington kimdir?
James Harrington, insan hakları avukatı ve Texas Sivil Haklar Projesi kurucusu ve direktörü. Detroit Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Texas Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 26 yıldır ders veriyor. Dünyanın farklı bölgelerinde insan hakları heyetlerinde görev yaptı. Fethullah Gülen hakkında bir kitap kaleme aldı.
Kaynak:Spectra Media Tv | 04.06.2014