TAZİYE DEFTERİ… / CONDOLENCE BOOK…

Siz değerli okuyucularımızdan “Hocaefendi” ile ilgili düşüncelerinizi veya hatıralarınızı taziye defterinde paylaşmanızı bekliyoruz.
(We expect you, our valued readers, to share your thoughts or memories about “Hocaefendi” in the condolence book.)
BİZ ŞAHİDİZ YA RAB!
Üniversite yıllarında tanıdım ben seni... Sessizce gelip dokundun hayatıma, ruhumu derinden etkiledin.. Dinimi, Peygamberimi, sahabeleri sevdirdin bana. Meğer ne kadar da sevilesi, ne kadar da yüce şeyler varmış bu hayatta, bunu öğrettin bana.
Her sohbetin, her nasihatin ruhumda bir yankı buldu. Her kelimen, zihnimde yeni bir kapı araladı. Seninle birlikte keşfettim İslam'ın derinliğini, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) güzel ahlakını ve sahabelerin adanmışlığını.
Şimdi gidiyorsun, en Sevgiline doğru... Kalbimizde tarifsiz bir hüzün, dilimizde senin için dualar... Gurbet içinde gurbeti yaşarken, senin gidişinle bir gurbet daha yaşıyoruz. Varlığın, bize bu dünyada bir dost, bir rehber, bir ışık olmuştu. Şimdi ise yokluğun, içimizde derin bir boşluk, bitmeyen bir özlem bırakıyor.
Biz şahidiz ya Rab!
Gözyaşlarına, samimiyetine şahidiz... Her duasında, her secdesinde Senin yolunda döktüğü gözyaşlarına, içtenliğine ve derin imanına şahidiz. Kalplerde iman ateşini yakabilmek için verdiği çabaya, gece gündüz kavruluşuna şahidiz. Her nefesinde dinine olan sevgisini, her adımında İslam'a
adanmışlığını gördük, yaşadık.
Şimdi bizleri Senin huzurunda ona şahit kıl ve ona rahmetinle muamele et. Cennetine hapset. Artık güldür onu ne olur!..