Baden Württemberg eyaletinden yer alan Albstadt şehrinde farklı inanç ve kültürden insanlar iftar sofrasında buluştu.
Albstadt şehrinde faaliyet gösteren Gençlik Çalışmalarını Destekleme Derneği e.V. ve Eğitim ve Diyalog Hohenzollern e.V., bu ilham verici etkinliğe ev sahipliği yaptı.
“Hoşgörü ve Anlayış İçin Birlikte” temalı iftarda Bölge Valisi Paoli, Bölge Baş Belediye Başkanı Ronald Tralmer ve Tailfingen Belediye Başkanı Udo Hollauer gibi önde gelen isimlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 180 kişi bir araya geldi.
Bölge Baş Belediye Başkanı Tralmer’in ‘hoşgeldiniz’ konuşmasının ardından, Kuran-ı Kerim okundu. Okunan ezan ile birlikte iftar sofrasına geçildi.
İftar sırasında konuklar, geleneksel Anadolu lezzetlerinden oluşan zengin bir açık büfenin tadını çıkarırken, semazen gösterisini de ilgiyle takip etti.
Samimi bir atmosferde geçen etkinlikte, farklı dinlerde oruç, dua ve dayanışmanın önemi hakkında konuşmalar yapıldı.
Bölge Valisi Paoli de bir konuşma yaparak programı organize eden ve katılanlara teşekkür etti. Konuşmasının sonunda proje koordinatörü ve dernekler temsilcisi Zehra Alkışoğlu’na bölgesinin motiflerin yer aldığı “Wimmelbuch”u hediye etti.
Katolik kilisesinin dekanlık memuru Achim Wicker, Vesperkirche etkinliğine bu sene ilk defa Müslüman üyelerin de katkıda bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bunun dinlerarası birlikte yaşam adına çok güzel bir örnek olduğunu vurguladı.
Protestan kilisesinin yeni dekanı Michael Schneider da geçmişteki 15 yıllık papazlık hayatında ilk defa bir iftara davet edildiğini ve bu etkinliği dinlerarası diyalog ve birbirimizi tanıma adına çok faydalı bulduğunu belirtti.
Diyalog faaliyetlerinden dolayı sahneye davet edilen emekli öğretmen Rädler; “Müslümanlar ve Hristiyanlar toplumumuzun bir parçası. Beraber yaşamalı ve bundan keyif almalıyız. Bu faaliyetler ile birbirimizi daha yakından tanıyoruz” dedi.
Proje Koordinatörü ve Dernekler Temsilcisi Alkışoğlu da yaptığı konuşmada, Hizmet hareketinin faaliyetlerinden bahsederek giderek çeşitlenen ve zorlukları artan bir dünyada, bu tür organizasyonların, umudun ve barışın bir işareti olduğunun altını çizdi. Alkışoğlu konuşmasının devamında, “Düzenlenen ‘Dinlerarası Diyalog İftarı’ sadece dini geleneklerin bir kutlaması değil, aynı zamanda toplumumuzdaki birlik ve saygının açık bir işaretiydi. İşbirliği ve karşılıklı anlayış yoluyla zamanımızın zorluklarının üstesinden gelebileceğimizi gösteriyor” dedi.