Hizmet Hareketi gönüllüleri, Afrika’da bir ilke imza attı. Nizamiye Hastanesi’nde 26 haftalıkken dünyaya gelen ve sadece 750 gr ağırlığındaki bir bebek, hastane doktorları ve sağlık çalışanlarının büyük çabalarıyla hayata tutundu. Parmak bebeğin hayatta kalıp taburcu olmasında Nizamiye Hastanesi’nde kurulan ve dünya standartlarını yakalayan yeni doğan yoğum bakım ünitesi önemli pay sahibi oldu. Hastanenin başarısı Nijerya basınında haberlere konu oldu.
Haberlere konu olan doğumun dikkat çeken bir hikayesi de var. Nijeryalı ailenin ilk bebeklerini de çok düşük doğum ağırlıklı prematüre olduğu için hayata tutunamamıştı. Aile, ikinci bebeğinde de erken doğum sancıları başlayınca kaliteli yoğun bakım ünitesi olan bir hastane aramaya başladı ve tavsiye üzerine Nizamiye Hastanesi’ne başvurdu.
Acilen sezaryene alınan anne 26 haftalık 750 gr ağırlığında bir bebek doğurdu. Solunum sıkıntısı olan bebeğe surfaktan verilerek mekanik ventilatöre bağlandı. Hemşire ve doktorlar parmak bebeğe iki buçuk ay boyunca özel tedavi ve bakım uyguladılar. Sağlıklı bir şekilde taburcu olan bebeğin anne ve babasının mutluluğunu Nijerya’nın en çok seyredilen tv kanallarında ana haber olarak verildi.
Afrika’da erken doğan çocuklarda ölüm oranı halen oldukça yüksek. Yeni doğan üniteleri var ama yeterli değil. Bunu fark eden Hizmet Hareketi gönüllüleri yıllar önce Nijerya’da kurulmasına vesile oldukları Nizamiye Hastanesi’nde Afrika’nın kanayan yarası olan prematüre bebek ölümlerine çare oldular.