Wiesbaden Mosaik Dialog & Kultur e.V. gönüllüleri, Caritas iş birliğiyle “Geleneksel Temizlik Günleri” kapsamında şehir genelinde çevre temizliği çalışması gerçekleştirdi. Etkinlik, 20 Eylül’de kutlanan Dünya Çocuklar Günü ile aynı güne denk gelerek anlam kazandı.
Mosaik Derneği gönüllüleri, çeşitli bölgelerde sokakları ve yeşil alanları temizleyerek çevre bilincine katkı sağladı. Program, toplumda ortak sorumluluk bilincinin artırılması ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılması amacıyla düzenlendi.

Etkinliğe dair açıklamada bulunan Mosaik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Osmanoğlu, “Bugün Caritas ile birlikte böyle bir temizlik programında yer almak çok kıymetliydi. Üstelik Dünya Çocuklar Günü’ne denk gelmesi ayrı bir mutluluk. Çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmak hepimizin ortak sorumluluğu. Onlar için, geleceğimiz için buradayız.” ifadelerini kullandı.
Etkinlik sonunda katılımcılara teşekkür belgeleri verilirken, çocuklara çevre bilinci kazandırmaya yönelik kısa sunumlar da yapıldı.


