Fransa’nın Strasbourg kentinde faaliyet gösteren Jeuanctio Gençlik Derneği, üniversite öğrencilerini anlamlı bir diyalog iftarında buluşturdu. Farklı üniversitelerden ve çeşitli bölümlerden 52 öğrencinin katıldığı programda, Ramazan’ın manevi atmosferi gençlerin enerjisiyle birleşti.
Tanışma, Kaynaşma ve Sosyal Etkinlikler
Programın temel amacı, farklı kültürlerden gelen gençlerin aynı sofrada buluşarak karşılıklı diyalog kurmalarına zemin hazırlamak oldu. İftarın ardından düzenlenen sosyal etkinlikler ve çeşitli yarışmalarla öğrenciler arasındaki iletişim güçlendirildi. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşma, gençlerin birbirini daha yakından tanımasına vesile oldu.
Farklılıklar Toplumsal Zenginliktir
Etkinliğe katılan öğrenciler, diyalog odaklı bu tür programların toplumsal barış için önemine dikkat çekerek, farklılıkların bir ayrışma unsuru değil, aksine bir zenginlik olduğunu ifade ettiler. Program, katılımcılara sunulan küçük hediyeler ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

