Toplumsal bağların güçlenmesinde, günlük hayatın içinden gelen samimi buluşmalar önemli bir rol oynuyor. Bu anlayışla hareket eden Stichting Acacia, Deltion College’de öğrencilerle birlikte anlamlı bir etkinliğe imza attı. “Samen koken, samen eten” (Birlikte Pişir, Birlikte Ye) başlığıyla düzenlenen etkinlikte, 25 öğrenci aynı mutfakta bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında katılımcılar, birlikte yemek hazırlayarak hem farklı mutfak kültürlerini tanıma hem de karşılıklı iletişimi güçlendirme fırsatı buldu. Şu ana kadar iki kez gerçekleştirilen buluşmalarda, ilk etkinlikte maklube, ikinci etkinlikte ise çiğ köfte hazırlandı. Ortak mutfak çalışması, katılımcılar arasında samimi sohbetlerin ve karşılıklı tanışmanın önünü açtı.

Düzenlenen etkinliklerde yalnızca yemekler değil, aynı zamanda ön yargılar da paylaşıldı. Birlikte geçirilen zaman, farklı arka planlara sahip öğrencilerin birbirlerini daha yakından tanımalarına ve ortak noktalar keşfetmelerine katkı sundu. Aynı sofrada buluşmanın, karşılıklı anlayışı ve yakınlığı artırdığı gözlemlendi.

Stichting Acacia yetkilileri, bu buluşmaların her ay düzenli olarak devam etmesinin planlandığını belirterek, farklılıklarla bir arada yaşamanın mümkün olduğuna dikkat çekti. Yapılan açıklamada, paylaşılan her sofranın ve kurulan her bağın, daha anlayışlı ve daha sıcak bir toplum için küçük ama değerli bir adım olduğu vurgulandı.

