PAKTÜRK’ten hukuk atağı: Okullarımızı ‘yasaklı kurumlar’ listesinden çıkarın

Türkiye hükümetinin 2018 yılı sonunda gasp ettiği Pakistan’daki Türk Okulları (PAKTÜRK), başlattığı hak ve hukuk mücadelesinde ilk resmî adımı attı. İngiltere’de faaliyet gösteren London Advocacy Group rehberliğinde hareket eden bir grup PAKTÜRK temsilcisi, kısa süre önce Pakistan İçişleri Bakanlığı’na itiraz dilekçesi verdi. London Advocacy avukatlarının sunduğu dilekçede, PAKTÜRK Okulları’nın ‘yasaklı kurumlar’ listesinden çıkarılması ve sahiplerine iade edilmesi istendi.

Pakistan yönetimi, Türkiye’deki Erdoğan rejiminin baskısı ile 23 yıldır hizmet veren PATÜRK Okulları’nın bağlı olduğu Uluslararası Çağ Eğitim Vakfı’nı hiç bir hukukî gerekçe göstermeden ‘teröre destek veren kurumlar’ listesine dahil etmiş ve okulları Türk hükümetinin güdümündeki bir vakfa vermişti.

PAKTÜRK Okullları eski yöneticisi Murat Ercan, uzun süredir hazırlığını yaptıkları idari başvurunun resmî prosedürler gereği biraz geciktiğini söyledi. Pakistan İçişleri Bakalığı’na verdikleri dilekçenin takipçisi olduklarını belirten Ercan, hakkaniyetli bir kararın çıkmaması halinde hukuk mücadelesini ülkenin en yüksek yargı mercilerine kadar götürmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Siyasî kararlara karşı sadece hukuk yoluyla mücadele etmenin yeterli olmadığını ifade eden Ercan, “Sesinizi uluslararası kamuoyuna duyurmanız ve güçlü bir destek bulmanız gerekiyor. Biz bunun için 2021 başında bir internet sitesi (www.pakturkfile.org), YouTube kanalı ve sosyal medya hesaplarımızı açtık. İnternet sitesinde Türkçe ve İngilizce olarak hatıralarımızı yayınlıyoruz, bir anlamda PAKTÜRK’ün çeyrek asırlık tarihini yazıyoruz. Bundan sonra hak mücadelesi ile ilgili gelişmeleri de bu kanallardan duyuracağız.” dedi.

İlgili Yazılar

Virginia’da Son İftar ve Bayramlaşma Programı

Hamburg’da Renkli Bayram Şenliği

Ramazan Bitse de O Gönüllülerle Bağını Koparmıyor

Sitemizde, tercihlerinizi ve tekrar ziyaretlerinizi hatırlayarak size en uygun deneyimi sunmak ve sitemizin trafiği analiz etmek için çerezleri ve benzeri teknolojileri kullanıyoruz. Tamam'a veya sitemizde bulunan herhangi bir içeriğe tıklayarak bu ve benzer çerezlerin/teknolojilerin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Bildirimi