New York Eyalet Meclisi üyelerinin katılımıyla Albany Hilton’da düzenlenen geleneksel iftar programı, eyalet siyasetinde diyalog adına dikkat çekici bir tablo ortaya koydu. Peace Islands Institute (PII) ve Turkish Cultural Center (TCC) ortaklığında gerçekleştirilen programa, farklı siyasi partilerden yaklaşık 40 Senatör ve Meclis Üyesi katıldı.

Cumhuriyetçi ve Demokrat Üyelerden Ortak Mesaj
Programın ev sahipliğini üstlenen Meclis Başkan Yardımcısı Phil Ramos, organizasyonun her yıl farklı görüşten temsilcileri aynı masada buluşturabilme gücüne dikkat çekti. Azınlık Lideri Ed Ra ise konuşmasında, bu tür buluşmaların toplumun farklı kesimleri arasında güven inşasına sunduğu katkı için teşekkür etti. Programda, Amerika’nın 250. kuruluş yılına atıfta bulunan özel bir Ramazan videosu da katılımcılarla paylaşıldı.

Sporun Birleştirici Gücü: “Hoops of One”
Gecenin dikkat çeken başlıklarından biri, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik hazırlanan “Hoops of One” projesinin tanıtımı oldu. Eski NBA oyuncusu Enes Kanter Freedom’ın da destek vereceği basketbol projesi, gençlerin spor aracılığıyla önyargılardan arınmasını ve ortak bağ kurmasını hedefliyor.
TCC Başkanı Murat Ömür’ün Türk-Amerikan toplumunun katkılarını vurguladığı program, milletvekillerine isimlerinin hat sanatıyla işlendiği geleneksel çini tabakların takdim edilmesiyle sona erdi.

