Köln’de faaliyet gösteren Vera Kadın Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği iftar programında 12 farklı milletten kadını bir araya getirdi. Etkinlikte Afgan, Alman, Gürcü, İranlı, Kırgız, Kürt, Faslı, Polonyalı, Togolu, Türk, Türkmen ve Ukraynalı kadınlar, “Barış Sofrası” temasıyla buluştu.
Programda farklı kültürler, diller ve hikâyeler ortak değerler olan saygı, samimiyet ve dayanışma etrafında birleşti. Kadınlar, birbirlerini dinleyerek ve birlikte düşünerek anlamlı bir akşam geçirdi.
Vera Kadın Derneği yetkilileri, iftar organizasyonunun sadece bir yemek buluşması olmadığını, aynı zamanda sıcaklık ve dayanışma ile dolu bir akşam olarak planlandığını belirtti. Etkinlikte, farklılıkların bir arada yaşama kültürünü zenginleştirdiği ve gerçek gücün birlikten doğduğu mesajı vurgulandı.