Hizmet’in geleceğine ilişkin hiçbir endişem yok

Hizmet Hareketinin eğitim, evrensellik, inanç, disiplin ve değişime açık olduğunu belirten Batı Asya Çalışmaları Merkezi Direktörü Prof. Dr. Anwar Alam, bundan dolayı Hizmet’in geleceği ile alakalı hiç bir endişe duymadığını söyledi.

Uluslararası İlişkiler Profesörü Anwar Alam’ın İngilizce kaleme aldığı, For The Sake Of Allah, The Origin, Development, And Discourse Of The Gulen Movement –Allah Rızası İçin: Hizmet Hareketinin Kökeni, Gelişimi ve Söylemi- adlı kitabın tanıtımı Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki Aristo Konferans ve Medya Merkezinde yapıldı.

Hollandalı yazar, akademisyen ve eğitimcilerin katıldığı programda konuşan Prof. Dr. Anwar Alam, “Türkiye dışındaki Hizmet Hareketi’ne baktığım zaman çok güçlü olduğunu görüyorum. Türkiye’de AKP ve Erdoğan tarafından Hizmet Hareketi’ne karşı başlatılan cadı avının Dünya genelinde tersine doğru Hizmet lehine olduğunu müşahede ediyorum. Hizmet Hareketi’ne mensup insanlar ile konuştuğumda yaşanan sıkıntıları Allah’ın kendilerine yönelik bir ikazı ve bir sınavı olarak gördüklerini söylüyorlar. Bu söylem geleceğe yönelik ümidimi daha da artırıyor. Hizmet Hareketi’nin yönelik başlatılan bu menfi havanın Erdoğan tarafından yönlendirildiğini biliyorum. Hizmet Hareketi bir siyasi hareket değil. Ama Erdoğan Hareketi kendisine siyasi bir rakip olarak gördü.” saptamalarında bulundu.

‘HİZMET GÖNÜLLÜLERİ BİRER KAHRAMAN’

Hizmet Hareketi’nin gönüllü, Rıza-i İlahi’ye dayalı bir  hareket olduğuna dikkat çeken Prof. Anwar Alam, eserinin adını neden For The Sake Of Allah, The Origin, Development, And Discourse Of The Gulen Movement, -Allah Rızası İçin: Hizmet Hareketinin Kökeni, Gelişimi ve Söylemi- olarak belirlediğini ise şöyle anlattı: “Bazı Müslümanlar kendilerini bomba ile patlattıkları zaman  Allah rızası için yaptıklarını ifade ediyor. Oysa Hizmet Hareketi’nde bunun tam zıddını görüyoruz. Yani Hizmet insanları yeni bir dünya inşaa etmek için çaba sarf ediyor. Hizmet mensupları eğitim kurumlarını dünyanın yüzlerce ülkesinde başarı ile yürütüyor. Bunu halis bir şekilde Allah Rızası için yapıyorlar. Bu yüzden Hizmet gönüllüleri birer kahraman. Fethullah Gülen, bir alim olarak insanları hayra davet etti. Bu davet de muhataplarında tam manasıyla karşılık buldu.”

Kitabında Gülen’i, ‘Dindar, siyasetin üstünde bir barış adamı’ olarak tanımlayan Prof.  Dr. Anwar Alam, “Gülen’in dünya barışına ve uzlaşmaya katkısı öncelikle maneviyat ve kültürel eksenli.  Şekilciliğe değil, dinin aslına, ruhuna önem veriyor.’’ ifadelerini kullandı.

BATILI OKURLAR İÇİN YENİ KAYNAK 

İngilizce kaleme alınan ‘Allah Rızası İçin: Hizmet Hareketinin Kökeni, Gelişimi ve Söylemi ‘ adlı kitabın tanıtımı için Amsterdam’a gelen Prof. Dr. Anwar Alam, program sonunda kitaplarını imzaladı. Alam, Platform İNS’nin Konferans salonunda ise kitaba ve Hizmet Hareketine yönelik sorulara cevaplar verdi.

Prof. ANWAR ALAM KÄ°MDÄ°R?

Yeni Delhi Politika Perspektifleri Vakfı Kıdemli Üyesi olan Uluslararası İlişkiler Profesörü Anwar Alam, Batı Asya Çalışmaları Merkezi Direktörü olarak görev yapıyor. Jamia Millia Islamia ve Yeni Delhi Jawaharlal Nehru Üniversitelerinde dersler veriyor. Almanya’nın prestijli Alexander von Humboldt bursu sahibi olan Alam Batı Asya ve Güney Asya Çalışmaları üzerine uzmandır.

Kaynak:TR724

İlgili Yazılar

Böblingen Vision Derneği “Açık Kapı Gününde” Projelerini Anlattı

“Tevhidnâme” Görseli ve Seslendirmesi ile Yenilendi

Yazar Soltes Lozan’da Hocaefendi’yi Anlattı

Sitemizde, tercihlerinizi ve tekrar ziyaretlerinizi hatırlayarak size en uygun deneyimi sunmak ve sitemizin trafiği analiz etmek için çerezleri ve benzeri teknolojileri kullanıyoruz. Tamam'a veya sitemizde bulunan herhangi bir içeriğe tıklayarak bu ve benzer çerezlerin/teknolojilerin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Bildirimi