Güney Afrikalı Alim Muhammed: Peygamber Yolundaki Hizmet İnsanı Ümitsizliğe Kapılmamalı

Güney Afrikalı Mevlana Muhammed, Türkiye’de yaşanan siyasi ve sosyal olumsuzlukların Peygamber ve sahabelerinin yolundan giden Hizmet insanını ümitsizliğe sevk etmemesi gerektiğini söyledi.

Ülkelerini terk etmek zorunda kalan Hizmet gönüllülerini de seslenen Muhammed, Allah’ın hicret ettirdiği insanların makamlarını artırdığını ifade etti.

Mevlana mesajında duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Çok değerli Abiler ve Ablalar

Seçimleri Erdoğan kazandı. Bazıları için bu bir zafer olabilir, bazıları içinse çok büyük bir kayıp ve çok moral bozucu.

Seçim sonuçlarını büyük bir umutla beklediğinizi biliyorum, en azından memleketinize gitmeyi, yakınlarınızla ve sevdiklerinizle yeniden bir araya gelmeyi ümit ediyordunuz. Yıllar geçti ve anne babanızı, kardeşlerinizi, akrabalarınızı göremiyorsunuz.

Birçok kişi yakınlarını kaybetti ve siz onların cenazelerine gidemediniz, onların yanında olamadınız veya en azından bir dua etmek için mezarlarının yanında duramazdınız. Yeni doğan bebeklere sarılamadınız, kucaklayamadınız ve daha da kötüsü birçok yakınınız ve sevdikleriniz zulüm rejimi tarafından hapse atıldı.

Ümitsizliğe kapılmayın! Ümitsizliğe kapılmayın! Ümitsizliğe kapılmayın!

Allah gerçekten sabredenlerle beraberdir. Çocuklarımızı eğitmek ve davanızı temsil etmek için her şeyi feda ettiniz, hayatlarınızı bu hizmete adadınız. Bizler içtenlikle, her zaman sizlere minnettarız. Bütün dünya size karşı durabilir. Fakat Nebi S.A.V, garipler için çok güzel şeyler müjdelemiştir. Unutmayın, hak ve hakikat galip gelecektir. Allah’ın terazisi adaletlidir.

Allah, sadece sevdiklerini imtihana tabi tutar. Bu imtihanı bir yük olarak görmeyin, bilakis Allah Cennet’teki mertebelerinizi hazırlıyor ve süslüyor. İkamet ettiğiniz yerlere hapsedildiniz. İnşAllah, ebedî ve geniş Cennet, sizlerin daimi ve ebedi meskeniniz olacaktır. Allah sizi orada ailelerinizle yeniden kavuşturacaktır. Bu dünya hayatı çok kısa ve geçicidir.

Sizler Peygamberlerin ve Sahabenin yolunu tutmuşsunuz. Onlar hicret için topraklarından sürüldüler. Sadece davaları için çok uzaklara gittiler. Sizler de aynı dava için Allah tarafından seçildiniz. En büyük duam Allah’ın hizmetlerinizi ve fedakârlıklarınızı kabul etmesidir. Allah sizlere Hz Eyyûb A.S sabrı, Hz Musa A.S cesareti, Hz Lokman A.S hikmeti,Hz İbrahim A.S. sebatı,Hz İsa A.S hilmi ve Hz Muhammed S.A.V ahlakı versin.

Kardeşiniz Muhammed.”

İlgili Yazılar

Ramazan Bitse de O Gönüllülerle Bağını Koparmıyor

Norveç’teki Gönüllüler Bayramlaşmak İçin Bir Araya Geldi

Atlasia Kids ve Hizmet Danmark’tan Ramazan Bayramı Şenliği

Sitemizde, tercihlerinizi ve tekrar ziyaretlerinizi hatırlayarak size en uygun deneyimi sunmak ve sitemizin trafiği analiz etmek için çerezleri ve benzeri teknolojileri kullanıyoruz. Tamam'a veya sitemizde bulunan herhangi bir içeriğe tıklayarak bu ve benzer çerezlerin/teknolojilerin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Bildirimi