Dünya Kadınlar Günü ve Ramazan ayının manevi atmosferi, Belçika’da düzenlenen özel bir iftar programında bir araya geldi. Fedactio Limburg Kadın Kolları (Vrouwenwerking) tarafından organize edilen akşamda, el emeği sergilerinden canlı müzik dinletilerine kadar geniş bir yelpazede kültürel paylaşım yaşandı.

Limburg genelinde faaliyet gösteren çeşitli dernek temsilcilerinin, yerel yöneticilerin ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen programda sanat ve zarafet ön plandaydı. Program kapsamında, yıl boyunca düzenlenen atölye çalışmalarında üretilen el emeği eserlerden oluşan bir sergi misafirlerin beğenisine sunuldu.
Sanatla Kurulan Köprüler
Gecenin en dikkat çeken anlarından biri, gönüllülerden Melda Topaloğlu’nun bu özel akşam için kaleme aldığı şarkısını gitar eşliğinde seslendirmesi oldu. Katılımcıların büyük ilgisini çeken bu performansın yanı sıra, yıl boyunca düzenlenen el sanatı atölyelerine emek veren sanatkar gönüllülere teşekkür çiçeği takdim edildi.

Yerel Yönetimden Destek ve Yeni Dostluklar
Programa katılan yerel yöneticilerden Ann Sofie Vanoverstijns, yaptığı konuşmada 8 Mart’ın anlamı ve bu tür birlikteliklerin toplumsal önemine değinerek organizasyonu düzenleyenlere teşekkürlerini iletti.
Gecenin bir diğer anlamlı detayı ise, geçmiş yıllarda “İftarMee” (Birlikte İftar) projesi kapsamında gönüllülerin evlerine misafir olan Belçikalı davetlilerin, bu kez “Vrouweniftar” (Kadınlar İftarı) programında eski ev sahipleriyle yeniden bir araya gelmesiydi. Bu buluşma, kurulan bağların sürdürülebilirliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Karşılıklı Fikir Alışverişi ve Tanıtım
Masalarda gerçekleşen samimi sohbetlerde, farklı dernek temsilcileri hem kendi etkinliklerini anlatma hem de Fedactio’nun Belçika genelindeki faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgi edinme imkanı buldu. Program, karşılıklı fikir alışverişi ve dostluk mesajlarıyla sona erdi.

1 yorum
[…] Источник: https://hizmetten.com/belcikada-8-mart-ve-ramazan-ruhu-ayni-sofrada-sanat-ve-dostluk-bulusmasi/ […]
Yoruma Kapalı